O nama

New Project

Naša priča

FIM, FABRIKA IZOLACIONIH MATERIJALA iz Kanjiže, osnovana je 1979. godine i predstavlja prvu fabriku ovakve vrste izgrađenu na bazi domaćeg znanja, domaće opreme i tehnologije. Za proizvodnju izolacionih materijala koristimo visokokvalitetni bitumen iz poznatih rafinerija regije koji omogućava izradu hidroizolacionih traka i masa najvišeg kvaliteta. Osnovni proizvodni program našeg preduzeća se sastoji u proizvodnji hidroizolacionih materijala na bazi bitumena i to: hidroizolacionih traka i hidroizolacionih masa. Osim bitumenskih proizvoda pokrenuta je proizvodnja termoizolacionog materijala – EPS ploča po vrhunskoj tehnologiji.

Prekretnica

2005. godine je usledila velika promena u radu i poslovanju fabrike izolacionih materijala FIM d.o.o. Italijanska kompanija IWIS holding, koja u svom sastavu ima poznate clanove TEGOLA CANADESE, TEMA sa 14 fabrika u razlicitim delovima sveta potpuno preuzima akcije i sa srpskim partnerima iz kompanije Tecasi, pravi značajan korak u razvoju privrednog društva za proizvodnju izolacionih materijala. FIM je postao član jedne svetske grupacije u ovoj oblasti proizvodnje, čime su se otvorile ogromne mogućnosti za dalji razvoj svih aktivnosti. Izvršena je strukturalna reorganizacija firme, u cilju približavanja poslovanja svetskim standardima. Povećanje produktivnosti rada, kao i težnja potpunom iskorišćenju instalisanih kapaciteta, postao je osnovni cilj razvojne strategije. Sa proizvodima visokog kvaliteta i aktivnim učešćem kompanije IWIS holding i njenih mnogobrojnih filijala, FIM je danas prisutan i u zemljama regiona i u zemljama Evropske Unije, kao I na svim kontinentma.

New Project(1)

Nakon sprovedene reorganizacije u 2010. godini, ostvarena su značajna investiciona ulaganja, prvenstveno radi dalje modernizacije tehničko-tehnološkog procesa. Pored stalnih ulaganja u proizvodne procese, veliki naglasak se stavlja i na poboljšanje uslova rada i radne okoline, ne samo u proizvodnim, već i u pratećim aktivnostima.

 

Osvajanje inostranih tržišta je uvek bio naš cilj, postavljen od strane poslovodnih struktura već na samom startu. FIM je jedna od retkih kompanija koja se moze pohvaliti da uspešno plasira proizvode u sve zemlje regiona kao i zemalja EU, a proizvodi naše kompanije, uspešno se plasiraju na sve kontinente.

Po toj orijentaciji FIM je jedinstven u svojoj proizvodnoj grani, o čemu svedoče brojni objekti izvedeni sa našim izolacionim materijalima. FIM primenjuje efektivan sistem menadžmenta kvalitetom i sistem upravljanja zaštitom životne sredine koji zadovoljava zahteve standarda ISO 9001:2000 i ISO 14001:2004, sertifikovan od strane Akreditacionog tela – YUQS i IQNet. Razvoj proizvoda i tehničko-tehnološke inovacije na kojima se zasniva današnja proizvodnja više od 100 proizvoda jesu rezultat razvojnog rada stručnjaka fabrike. FIM raspolaže modernom laboratorijom i dugi niz godina ostvaruje uspešnu saradnju sa naučnim ustanovama i drugim proizvođačima hidroizolacionih materijala. Maksimalno koristeći sve resurse i mogućnosti, izvršena je rekonstrukcija i modernizacija tehnoloških linija, i stalno vršimo usavršavanja u cilju da proizvodnja bude na evropskom nivou.

 

Inovativna rešenja, stalno ulaganje u napredak I kvalitet proizvoda, praćenje trendova, osvajanje novih trzista I sirenje distributivne mreze, poštovanje svih zakonskih propisa i stvaranje kompanije u kojoj zaposleni bezbedno rade, naš je glavni zadatak. Zajedno sa sestrinskim kompanijama iz IWIS holdinga, FIM je zaokružio asortiman proizvoda i moze ponuditi kvalitetna rešenja za svaku vrstu gradjevinskih objekata.

Naš tim sastavljen je od stručnih, posvećenih ljudi, koji po zahtevu vlasnika, gradi partnerske odnose sa svim svojim saradnicima sirom sveta, i stoji Vam na raspolaganju za sve izazove koje prate gradjevinsku industriju.

Naši partneri

Pogledajte katalog naših proizvoda

Uverite se sami da je FIM pravi partner za vas.

sr_RSSerbian